Kurz podzim 2024

čtvrtek

19:30 – 21:30

KD Karlov, Benešov

2300 Kč / os. / 10 + 2 lekcí

Přihlášky

Zájemci pište na mail produkce@kicbenesov.cz

Zahájení prodeje 18.3.2024

Aktuální informace na FB KIC

1. lekce začíná 12. září 2024

Proč navštěvovat taneční u nás?

Taneční kurzy pod našim vedením se nesou v duchu mladého elegantního páru, který není studentům věkově tak vzdálen. Snažíme se tedy předat veškeré zamýšlené informace přátelskou a snadno vstřebatelnou formou. Lekce jsou protkány mimo věcné informace ve vztahu k tancům také praktickými radami a poznatky z dospívání nás samotných. Je kladen důraz, aby se z tance nestal nudný večer, který je nutno vytrpět, ale aby to byl příjemný večer plný pohybu, zábavy i elegance.

Současně chceme, aby se z tance stal prostředek komunikace mezi pohlavími a pochopení vlastních rolí muže a ženy v daném vztahu a aby tanec mládeži posloužil v kombinaci se základy etiky jako užitečný nástroj pro společenský život dospělých s návyky tomu odpovídajícími.

Přehled tanců

  • standardní tance (WALTZ, TANGO, VALČÍK, FOXTROT)

  • latinskoamerické tance (CHA-CHA, RUMBA, JIVE)

  • karibské tance (SALSA / BACHATA)

  • Polka / Country / Blues

Vhodný oděv

pro pány

společenský oblek nebo sako a společenské kalhoty, košile (nejlépe jednobarevná a dlouhý rukáv), kravata nebo motýlek, taneční boty či kožené polobotky nebo šněrovací boty, ponožky v barvě obleku.

pro slečny

společenské koktejlové šaty, kostýmek (může být i kalhotový), halenka/top + sukně, případně overal, boty společenské na mírném podpatku (bezpečné a pohodlné).